30
TOU

Yammer-kouluttajan vinkit, osa 2: Seuraaminen, viestityypit ja muistiinpanot

Milja Nohynek - perjantai 30.5.2014

Yammer-koulutus


Yammerin perustoiminnallisuuksien läpikäynti jatkuu! Tällä kertaa vuorossa ovat seuraamis-toiminto, eri viestityypit sekä muistiinpanot.

1) Seuraaminen


Seuraaminen on perustoiminnallisuus, joka on useimmille tuttu Twitteristä. Yammer tarjoaa mahdollisuuden seurata niin ihmisiä, ryhmiä, muistiinpanoja kuin aiheitakin. Seuraaminen tarkoittaa sitä, että seurattavan tai siihen liittyvät kirjoitukset tulevat etusivun uutisvirtaan. Toisin sanoen, seuraaminen on tapa kanavoida itselleen relevantit kirjoitukset etusivulleen, ja sen takia kannattaa miettiä huolella, mitä ja keitä kaikkia seuraa.

Follow


Ihmisten seuraamiseen on monta tietä; yksi vaihtoehto on laittaa kursori henkilön päälle, ja valita "Follow" aukeavasta ikkunasta. Sen sijaan ryhmiä ei tarvitse seurata erikseen, vaan käytännössä seuraat ryhmää, kun olet liittynyt siihen. Aiheiden (Topic) seuraaminen toimii esimerkiksi seuraavasti: kirjoitat haluamasi aiheen hakukenttään, ja menet aiheen omalle sivulle. Siellä valitset "Follow" nimen vierestä:

Follow-Topic


Seuraamisen voi lopettaa aina samasta paikasta mistä on alkanutkin seurata ihmistä, ryhmää, aihetta tai muistiinpanoa. Kaikki omat seuratut henkilöt ja aiheet, mutta myös henkilöt, jotka seuraavat sinua, löytyvät omalta sivultasi. Sinne pääset esimerkiksi klikkaamalla omaa kuvaasi.

2) Viestityypit


Käytännössä Yammeriin voi kirjoittaa julkisen viestin kahdella eri tavalla: joko perinteisesti statuspäivityksenä tai ilmoituksena. Päivitykseen voi lisätä liitteen, linkin, ihmisiä tai aiheen (tägin), ja se kirjoitetaan aina johonkin ryhmään. Jos olet lisännyt siihen henkilöitä kirjoittamalla heidän nimensä, niin heille lähtee ilmoitus viestistä. Lisäksi on myös mahdollista lähettää yksityisviesti, joka ei mene mihinkään ryhmään, vaan ainoastaan Saapuneet-kansioon vastaanottajille. 

Announcement

Toinen viestityyppi on ilmoitus eli Announcement. Tätä viestityyppiä voi lähettää vain, jos toimii ylläpitäjänä ryhmässä, mihin tiedotteen haluaa lähettää. Ilmoituksessa voi muokata tekstiä vapaammin, mutta muuten toiminnallisuudet ovat samat kuin tavallisessa päivityksessä. Suurin ero on, että ilmoituksesta lähtee aina tieto sähköpostitse kaikille, jotka kuuluvat siihen ryhmään. Ainoastaan ne, jotka ovat erikseen valinneet asetuksista etteivät halua mitään ilmoituksia sähköpostiin eivät saa sähköposti-ilmoitusta.

3) Muistiinpanot


Muistiinpanot eli Notes on toiminto, joka on jokaisessa Yammer-ryhmässä ylävalikossa heti tiedostojen vieressä.

Notes


Notes-toiminto on wiki-tyyppinen, eli samaa dokumenttia pystyy muokkaamaan uudelleen ja moni samaan aikaan. Muiden tekemät muutokset näkyvät halutessaan eri värillä. Jos seuraat dokumenttia, niin saat aina ilmoituksen, kun sitä on päivitetty. Itse luotuja dokumentteja seuraa automaattisesti, mutta muiden luomia dokumentteja voi myös seurata ja näin pysyä kartalla niiden päivityksistä.

Notes


Muistiinpanoista on mahdollista tehdä myös virallisia valitsemalla "Mark Official and Lock Changes". Tämän valinnan ollessa päällä ei muistiinpanoa voi muokata. Tämä on hyvä toiminto, jos haluaa vähän virallisempia dokumentteja muistiinpanot-osastolle.

Digital Illustrated

Olemme ketterästi liiketoimintahyötyä tuottava teknologiatoimisto, joka suunnittelee ja toteuttaa korkean käyttäjäkokemuksen Microsoft-ratkaisuja yrityksille.