21
MAR

Käyttöohjeet ovat taiteenlaji

Riikka Gassen - tiistai 21.11.2017

Riikka Gassen pohtii uusimmassa blogikirjoituksessaan, miksi käyttöohjeissa on usein mystistä kieltä ja miten itse asiassa käyttöohjeiden lukemisen sijaan "kokeile ja testaa" on usein paras tapa opetella uutta.

"Miksi vapaa-ajalla sujuvasti WhatsAppia, verkkopankkia ja nettikirppareita hyödyntävästä käyttäjästä tulee työpaikalla avuton vasta-alkaja, joka tarvitsee uusien tietojärjestelmien omaksumiseen käyttöohjeen, koulutuksen ja vieruskaverin opastamaan uusien käyttötapausten omaksumisessa? IT-projekteissa tätä kutsutaan muutosvastarinnaksi. Työpaikkojen taukotiloissa taas huonoksi käytettävyydeksi. Mielestäni molemmissa on pointtinsa."

Lue kirjoitus täältä!

20
MAR

Tervetuloa PowerApps!

Timo Pertilä - maanantai 20.11.2017

Timo Pertilä tutustuttaa blogissaan PowerAppsin saloihin. Esimerkissä toteutetaan organisaatioon sisäiseen käyttöön ratkaisu, jolla työntekijä tilaa kotiinsa työnantajan kustantaman nettiyhteyden. Tilauksen hyväksyy työnantajan esimies, minkä jälkeen yhteyden hankkii IT-osasto.

Osa 1: SharePointin muokattavat lomakkeet

Osa 2: Lomakkeen tekeminen PowerAppsilla

09
MAR

Timo Pertilän blogi: Itsepalvelun ihme

Karoliina Kettukari - torstai 9.11.2017

Timo Pertilän Huomioita tietotyöstä ja siihen hämärästi liittyvästä teknologiasta -blogi keskittyy Office 365 ja Azure -palveluihin. Miten niitä hyödyntämällä voi tehdä elämästä helpompaa - niin työpaikalla kuin kotona.

Timo avaa yksinkertaisten esimerkkien avulla modernien työkalujen käyttömahdollisuuksia. Hän kirjoittaa välillä myös muista aiheista kuten sähköautoista ja älyvalaistuksesta.

Timon uusimmassa jutussa käsitellään sitä, miten Logic Appsia / Flowta voi hyödyntää simppeliin itsepalveluna tehtävään käyttäjätunnuksen tilaamiseen.

Lue koko artikkeli Timon blogista: https://timopertila.com/

Digital Illustrated

Olemme ketterästi liiketoimintahyötyä tuottava teknologiatoimisto, joka suunnittelee ja toteuttaa korkean käyttäjäkokemuksen Microsoft-ratkaisuja yrityksille.