11
MAR

Alma Median Yammer-käyttöönotto ja Enterprise Social Suomessa

Milja Nohynek - tiistai 11.11.2014

Enterprise Social on juuri tekemässä läpimurtoa, ja paluuta entiseen ei ole. Tähän lauseeseen voidaan tiivistää viime torstaisen Digital Insights: Enterprise Social käytännössä -seminaarin sisältö, joka käsitteli Enterprise Social -murrosta niin konseptuaalisesti kuin ihan konkreettisten esimerkkienkin kautta. Listaan tässä tiivistelmät kaikista kolmesta esityksestä: Teemu Arinan lennokkaasta kuvauksesta Enterprise Socialin historiasta ja tulevaisuudesta; omasta esityksestäni Enterprise Social Suomessa -tutkimuksen päätuloksista; sekä Alma Median Yammer-käyttöönoton kokemukset tapahtuman pääpuhujan, viestintäjohtaja Rauno Heinosen kertomana.

1. Enterprise Social on viimeinen niitti teollisen kauden arkkuun

Sarjayrittäjä ja teknologiaguru Teemu Arina kävi läpi Enterprise Social -työkaluihin johtanutta historiaa. Perinteisissä viestintävälineissä on pitänyt aina määrittää, kenelle viesti on menossa, ja tämä tukee vain tietynlaista, kankeahkoa tiedonvaihtoa. Henkilökohtainen lempilauseeni Teemun esityksestä oli: "Sähköpostissa on bugi - nimittäin cc-kenttä". Tämä kuvastaa oivallisesti, kuinka käyttämämme työkalut eivät tue nykyajan tietotyötä, jossa emme välttämättä tiedä, kuka tietoa tarvitsee.

Teemu haastoi muitakin nykyajan toimintatapoja, näistä hyvänä esimerkkinä ovat kokoukset. Kokoukset eivät toki itsessään ole huonoja, vaan se miten ja miksi niitä pidetään. Tekniikan avulla voimme toki tehostaa olemassa olevia toimintatapoja, esimerkiksi pitämällä Lyncillä virtuaalikokouksia. Kuitenkin loppupeleissä on edelleen kyse samoista tehottomista palavereista, joten uuden teknologian hyödyntämisen lisäksi pitää kyetä myös kulttuurillisesti uudistumaan organisaationa. Enterprise Socialissa onkin ensisijaisesti kyse kulttuurin muutoksesta, ja siksi se on viimeinen naula teollisen kauden arkkuun.

2. Enterprise Social on juuri tekemässä läpimurtoa Suomen suuryrityksissä

Oma esitykseni jakautui tutkimuksen esittelyssä kahteen isompaan osa-alueeseen: Enterprise Socialin tilaan Suomen suuryrityksissä ja parhaisiin käytäntöihin niiden jalkautuksessa.

Tutkimuksen valossa Suomen suuryritykset ovat juuri ottamassa näitä työkaluja käyttöön; muutama edelläkävijäkin löytyy, mutta suurin osa isoista yrityksistä on kuitenkin vasta aloittamassa tätä muutosta. Perinteiset blogit ja wikit alkavat olla Suomessa tuttuja, mutta tägäys, seuraaminen ja twiittaaminen ovat vielä kovin tuntemattomia toimintoja.

Parhaat käytännöt jalkautuksissa olivat selkeät: johdon konkreettinen tuki, yhteisömanagerointi ja konkreettinen business case alustalle - näillä kolmella tukipilarilla pääsi jalkautuksessa maaliin. Maailma harvoin kuitenkaan on täydellinen, ja esimerkiksi suuryrityksissä johdon tuki koettiin usein etäiseksi. Kuitenkin yrityksissä koettiin, että tähän muutokseen ollaan lähdössä ennemmin tai myöhemmin, ja johto tulee mukaan nähdessään alustan edut. Jalkautukset kestävät näissä tapauksissa vain selkeästi pidempään.

Lisää tietoa tutkimuksesta löydät Enterprise Social -tutkimussivustolta.

3. Alma Media on viestinnällisen murroksen äärellä Yammerin kanssa

Pääpuhujana Alma Median viestintäjohtaja Rauno Heinonen kuvasi organisaationsa Yammer-matkaa aina Alma Median digistrategiasta Yammerin  konkreettiseen käyttöönottoon.

Media-alan murroksessa ja digitalisoituvassa maailmassa tieto, osaaminen ja ideointi pitää saada liikkumaan työntekijöiden välillä ketterämmin ja nopeammin. Raunon sitaatti kuvaa juuri tätä murrosta:
"Työyhteisöviestintä on kuollut. Sosiaalinen työntekijä on syntynyt."

Tähän tarpeeseen Alma Media lähti jalkauttamaan Yammeria. Johdon tuki haettiin heti aluksi, ja erilaisten pilottiryhmien kuten juoksukerhon ja viestintäverkoston kautta Alma Media lähti pohjustamaan muutosta. Itse jalkautus tapahtui syyskuussa 2014 koulutusten ja rennon markkinoinnin kautta, Yammeria mainosti esimerkiksi videolla puhuva hevosenpää. Alma Media on Raunon mukaan vasta alkutaipaleella kulttuurin muutoksessa, mutta oikea suunta on jo otettu. Rauno kertoi itse käyvänsä ahkerasti peukuttamassa ja kommentoimassa kiinnostavia viestejä, ja välillä kirjoittamassakin. Vaikka vielä ei useita kommentteja tulisikaan, niin "periksi ei anneta", kuten Rauno esityksensä päätti.

Digital Illustrated

Olemme ketterästi liiketoimintahyötyä tuottava teknologiatoimisto, joka suunnittelee ja toteuttaa korkean käyttäjäkokemuksen Microsoft-ratkaisuja yrityksille.