29
TAM

CMAD 2015 - Sisäiset yhteisöt nostivat päätään yhteisöllisessä tapahtumassa

Erno Pappinen - torstai 29.1.2015

CMAD-tiimi

Digital Illustrated oli tänä vuonna sponsorina CMAD (Community Manager Appreciation Day) -tapahtumassa Lahden Fellmanniassa. Maanantaisen tapahtuman anti tuntui keskittyvän viime vuosia enemmän yritysten sisäisiin yhteisöihin, yhteisömanagerialan kehittyessä niin sisäisissä kuin ulkoisissakin yhteisöissä.


Tapahtumassa oli odotetusti hyvin somehuuruinen meininki, kuten voi odottaakin nykypäivänä tapahtumalta, mikä kerää parisataa modernin yritysviestinnän ammattilaista yhteen paikkaan. Suomen CMAD on vielä suhteellisen pieni, mutta erittäin tiivis tapahtuma, missä esitykset ovat ytimekkäitä ja niitä on paljon erittäin laajalta alueelta ulkoisesta some-viestinnästä aina core-bisnekseen ja juridiikkaan asti. Yhteisömanageri on verrattain uusi "ammatti" ja sen rooli yrityksissä on selkeästi kasvamassa perinteisestä somen päivittämisestä sisäisten yhteisöjen rakentamiseen ja hallitsemiseen. Erityisen mielenkiintoisen siitä meillekin tekee se, että viestintä ja teknologia lähestyvät toisiaan juurikin sisäisen viestinnän kehittämisen kautta hurjaa vauhtia.


Digital Illustrated toi tapahtumaan Miljan ja Alma Median Jane Toikan esittämään Alma Median Yammer-käyttöönottoa. Milja kartoitti aluksi tutkimustulosten valossa sisäisten yhteisöjen rakentamisen peruspilarit, ja Jane kertoi käytännön kokemukset näistä lähtökohdista. Esityksen lopputuloksena todettiin onnistuneen Yammer-projektin tärkeimmät tekijät:

  • Johdon tuki
  • Aktiivinen yhteisömanagerointi
  • Business Case
  • Koulutus face-to-face
  • Viestintä ja toisto
  • Pieni pakotus

Esityksessä hienoista hämmennystä aiheutti demonstraatiomielessä tehty tempaus "hevosenpää", josta kuva alla:

Esitys

Samalla aihealueella liikkuivat Ambientian ja F-Securen casen esittelyn sarkastinen käänteinen näkökulma "Yhteisömanagerin 5 helppoa tapaa varmistaa sosiaalisen intranetin epäonnistuminen jo ennen julkaisua". Tämä oli hauska tapa esittää asia ja pitää perinteinen "mikä meni vikaan, mitä tulevaisuudessa tehdään toisin" -esitys mielenkiintoisena ja viihdyttävänä, tuottaen samalla jopa ylimääräistä lisäarvoa aiheeseen. Ambientian, kuten muidenkin esitykset löytyvät täältä: cmad.fi/ohjelma.


Tapahtuma on melkein yhtä rikas twitterissä kuin livenäkin. Päällimmäisenä mieleen jäi muutamia useampaankin otteeseen Twiitattuja tiivistyksiä Harto Pongan esityksestä laadukkaasta yhteisöllisyydestä. Digital Illustratedin Pauli Kongas tiivisti pääpointit Twitterissä:

Näinhän se on. Kehitysvauhdin perusteella on erittäin mielenkiintoista nähdä missä yhteisömanagerius menee vuoden päästä.

Digital Illustrated

Olemme ketterästi liiketoimintahyötyä tuottava teknologiatoimisto, joka suunnittelee ja toteuttaa korkean käyttäjäkokemuksen Microsoft-ratkaisuja yrityksille.