15
TAM

Uudet työntekijämme esittäytyvät!

Otto Hämäläinen - maanantai 15.1.2018

Uusimma työntekijämme Heikki Kangas (vas.), Tony Dagys, Otto Hämäläinen, Timo Pertilä, Ismo Kyllönen ja Janne Levander. Kuvasta puuttuu Santeri Qvintus.

Uusimmat työntekijämme Heikki Kangas (vas.), Tony Dagys, Otto Hämäläinen, Timo Pertilä, Ismo Kyllönen ja Janne Levander. Kuvasta puuttuu Santeri Qvintus.

Digital Illustrated jatkaa kasvuaan ja työyhteisömme on saanut menneen syksyn aikana useita uusia jäseniä. Tällä kertaa esittelyssä seitsemän, eli 50 työntekijän rajapyykkiä kohti mennään kovaa vauhtia. Mukana on taas paljon erilaisia ja samalla monipuolisia osaajia, mutta annetaan uusien kaverien itse kertoa enemmän itsestään: sana on vapaa. 

 

Timo Pertilä

Olen työskennellyt IT-alalla 20 vuotta ja aina erilaisten Microsoft-teknologioiden parissa. Matkaan mahtuu ohjelmointia, määrittelyä, testausta, konsultointia, UX-töitä (joita ei silloin kutsuttu tällä termillä) konseptointia ja vaikka mitä. Urani aikana olen toiminut myös esimiehenä. Tällöinkin oma sekä ryhmän työ on liittynyt aina Microsoftin ratkaisuihin (Office 365, SharePoint, Business Intelligence, .Net-ohjelmointi jne).

Microsoftin Azure ja Office 365 -palvelut ovat kuitenkin niin huikeita ja kehittyvät sellaista vauhtia, että halusin keskittyä niihin. Minua kiehtoo, miten nykyaikaisia palveluita hyödyntämällä voidaan tuottaa asiakkaille todellista hyötyä. Monesti vieläpä erittäin nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Uudeksi työpaikaksi valikoitui Digital Illustrated. Täällä pääsen toteuttamaan intohimoani Microsoftin tuottavuuspalvelujen parissa. Ympärillä on lisäksi rautaisten ammattilaisten joukko. Microsoftin pilvikattauksesta ei löydy osa-aluetta, johon meiltä ei löydy kovaa tekijää. Kovassa seurassa omaa osaamistaan on mukavaa kehittää.

Tänään lempilapseni Microsoftin valikoimasta ovat PowerApps, Flow, LogicApps, PowerBI sekä SharePoint. Huomenna lista on varmasti pidempi.

Pidän omaa blogia (timopertila.com), jossa käyn läpi esimerkkien avulla, miten Office 365 -palvelua voi hyödyntää eri tavoin organisaatiossa.

 

Ismo Kyllönen

Mihinkä konsultin renttu karvoistaan pääsisi! Olin kokeillut paluuta ”asiakkaan” puolelle reilun vuoden ajan, kun ex-kollega, Johanna, laittoi Facebookissa viestiä, että mitä minä puuhailen nykyään. Tuolloin ajattelin vain lähteä kuuntelemaan, millaista hommaa DI:llä olisi tarjolla. Olinhan noin vuotta aikaisemmin lähtenyt vastaavista Dynamics CRM projari-/konsulttihommista Siililtä pois ja paluu samanlaisiin hommiin tuntui vähän paluulta vanhoihin saappaisiin, tosin uudessa firmassa. Kesäloman aikana päätös kypsyi ja oikeastaan ensimmäisen haastattelun jälkeen olin tehnyt päätökseni, että palaan Dynamicsin ja konsultin hommien pariin, jos vain DI minut huolisi. Ja huolivathan he. Lokakuun alussa puin jälleen konsultinviitan ylleni.

DI oli minulle jossain määrin jo tuttu firma, sillä CRM tiimissä oli jo useampi vanha kollega ja huhut DI:n mahtavasta työilmapiiristä olivat kulkeutuneet minunkin korviini. Ja tuo huhu oli ehkä se painavin syy, miksi DI painoi kupissa entistä työnantajaa enemmän.

Dynamics CRM:n parissa olen puuhaillut vuodesta 2008 asti, tuolloinhan oltiin CRM:n versiossa 4.0 ja on-premise oli se juttu, mobiili-CRM:stä pöhistiin kovasti, mutta mitään oikein kunnollista ei ollut markkinoilla tarjolla – noh, ei niitä älypuhelimiakaan silloin paljoa ollut. Tässä vajaan 10 vuoden aikana CRM versiot ovat vaihtuneet tiiviisti, Dynamics CRM on brändäytynyt uudestaan Dynamics 365:ksi ja asiakasprojektit ovat seuranneet toisiaan, mutta edelleen asiakkaiden kanssa painitaan niiden samojen perusongelmien parissa – oli se firma iso tai pieni, tieto on levällään, kukaan ei ylläpidä tietoa, eikä kenelläkään ole oikein hajua siitä, mitä asiakkuuksissa tapahtuu koko firman tasolla. Kädet saveen ja exceleitä pyörittämään ja *tsump* ne ovat D365:ssa kauniina accountteina ja kontakteina!

En siis ole mitenkään tekninen konsultti, vaikka tekniikkaa ymmärränkin, koodausta minulle on turha ehdottaa, vaikka koodia hieman lukea osaankin. Minua kiehtoo erityisesti organisaatioiden muutoshallinta, uusien prosessien suunnittelu, datan tonginta ja sen seasta löytöjen tekeminen. Uudet toimintatavat herättävät kiinnostukseni, samoin kuin olen aina ensimmäisenä tonkimassa mitä uutta uusimmassa D365:ssä mahtaa piillä. Haluan tietää kaikesta kaiken ja heti. Pääni onkin ehkä turhan tiedon hautausmaa, mutta toisaalta, olen enkä kuullut elämässäni liian monta kertaa lauseen ”Kysy Ismolta, se tietää kaiken.”

Kotopuolessa seuraa minulle pitävät puolisko ja satunnaislukumääräinen kissalauma – satunnaislukumääräinen siksi, koska olemme sijaiskoti rescue-kissoille. Meillä onkin omien viiden kissan lisäksi lähes aina joku uutta kotia ja elämää odottava karvaturri laumanjatkeena. Mökki on myös eräänlainen henkireikä (ja rahareikä), jonne tulee suhailtua lähes joka viikonloppu. Ikuinen remppaprojekti ja taistelu puutarhan rikkaruohoja vastaan pitävät huolen, ettei vapaa-ajalla ole turhia tyhjiä hetkiä. 

 

Santeri Qvintus

Olen lapsesta asti ollut kiinnostunut teknologiasta ja tämä näkyikin yleisen tietotekniikan osaamisessa. Ammattikoulun jälkeen hain ammattikorkeakouluun tieto- ja viestintätekniikan alalle. Tällä hetkellä olen viimeistelemässä opintojeni neljättä vuotta ja tekemässä insinöörityötä yhteistyössä Digital Illustratedin kanssa. Koska opintoni ovat vielä kesken, on joustavista työajoista paljon hyötyä. Aloitin työt DI:llä Azure botin kanssa.

Ensimäistä kertaa teen asioita Azurella, joten on paljon uusia asioita opittavana. Olen huomannut, että uusissa asioissa ohjelmointi on se helppo puoli, mutta ympäristön oppiminen ja mukautuminen siihen on työläämpää. Koska valitsemani suuntautuminen on enemmän rautapuolen hommia, on hyppy näihin uusiin ympäristöihin suuri. Olenkin oppinut jo paljon ja sopeutuminen uusiin järjestelmiin on sujunut hyvin mukavan duuniporukan avulla.

Vapaa aikani kuluu ystävien ja harrastuksien kanssa. Olen harrastanut monenlaisia erilaisia lajeja ja tällä hetkellä harrastan seinäkiipeilyä/boulderointia aina kun rahatilanne sallii. Pidän myös lenkkeilystä, kokkaamisesta ja pelien pelaamisesta. Kerään myös erilaisia komponentteja ja piirejä, joista sitten rakennan erilaisia laitteita aina, kun saan hyvän idean.

Työpaikka tuntuu heti lämpimältä mukavan ja rennon duuniporukan takia.

 

Otto Hämäläinen

Olen työskennellyt pääasiassa viestinnällisissä tehtävissä erilaisissa projekteissa, joissa teknologia ja etenkin Microsoftin palvelut ovat olleet isossa osassa työtehtäviäni ja organisaatioissa tavoiteltua muutosta. Olen tehnyt töitä organisaation sisäiseen ja ulkoiseen viestintään liittyvissä tehtävissä, mutta tutuksi ovat tulleet myös ketterä sovelluskehittämien ja Intranetin uudistaminen.

Viestintäosaaminen on nykyisessä hommassani enemmän kuin hyödyksi, kun luodaan yhteistä ymmärrystä asiakkaiden tarpeista ja tuotettavista palveluista, tulkataan IT-väen jargonia ei-niin-atk-suuntautuneille. Olen kiinnostunut työyhteisön vuorovaikutuksesta ja siitä, miten yksiköt ja tiimit voivat tehdä työnsä mahdollisimman tehokkaasti. Työtehtävissäni koulutan tiimejä ja eri kokoisia yksiköitä modernien työkalujen käytössä. Konsultin tehtäväni pyörivät siis O365-ympäristön ja -sovellusten käyttöönoton parissa. Yksittäisistä sovelluksista Microsoftin Teams-tiimityöalusta on mielenkiintoinen työn tekemistä helpottava ja viestintää tehostava työkalu, sen tarjoamien mahdollisuuksien opettelemisessa riittää hommia. Teknistä osaamista tärkeämpi osa työtäni on tukea asiakkaita työn digitaalisessa muutoksessa sekä uusien työtapojen ja toimintamallien toteutumisessa.

Digital Illustratedille minut veti juuri asiakaslähtöisyys ja asiakkaiden kanssa tehtävä työ. On palkitsevaa nähdä, kuinka uudet toimintatavat helpottavat ihmisten arkea ja koulutuksista saatu osaaminen parantaa heidän työskentelyään. Lisäksi olin kuullut paljon hyvää DI:n kulttuurista ja tähän mennessä kaikki on ollut odotusten mukaista: mukavia ja kovia ammattilaisia työkavereina, avoin ja rento ilmapiiri sekä työympäristö, joka tarjoaa sopivassa suhteessa vapautta ja vastuuta. 

Vapaa-ajalla liikun mielelläni luonnossa niin frisbeegolfin, lautailulajien ja kiipeilyn parissa kuin kulkien riistan, marjojen ja huikeiden maisemien perässä. Toisaalta tykkään myös köllöttää kotisohvalla nauttien laatusarjoista ja itsetehnyistä oluista.

 

Heikki Kangas

Kaksi vuotta sitten muutin perheen kanssa takaisin suomeen pitkän ulkomaan komennuksen jälkeen.  Viimeiset 10 vuotta ennen paluumuuttoa meni Kansas City:ssä nopeasti kasvavan firman parissa.  Vuosien varrella Microsoftin teknologiat, tuottavuus ratkaisut ja erityisesti Dynamics 365 ovat tulleet tutuksi sekä isoissa että pienemmissä asiakkuuksissa.  Motivaatio työhön tulee hyödyistä, jotka tuotetaan asiakkaille eri ratkaisujen kera.

Digital Illustrated on paikka, jossa saan työskennellä muiden huippu tyyppien eli kokeneiden Dynamics 365 asiantuntijoiden kanssa.  Päivittäisestä työstä kivan tekee hyvät työkaverit, hyvä huumori sekä tarkoituksellinen työ mistä asiakkaat hyötyvät. Vapaa aikani kuluu perheen ja harrastusten kanssa.  Tavoite ensi vuodelle on saada virallinen aika puolimaratonille (alle 2 tuntia)!

 

Tautvydas ”Tony” Dagys

I’m in love with technologies since childhood, when I developed my first game with Basic programming language. I hold Master degree in Computer Science and spent all my professional career with Microsoft technologies. It was all spectrum of the stack: Visual Studio, .NET, ASP.NET, TFS, Windows Phone, Windows Server, SQL Server, SharePoint Server, BizTalk Server, Dynamics CRM, etc. I used to be developing/architecting solutions myself and leading the teams of developers and DevOps. In 2008 I’ve joined Microsoft as a technical evangelist, where I was helping local developers and partners to utilize latest Microsoft platforms and development technologies. During that period I’ve witnessed a birth of Cloud solutions, like Office 365, Azure, Dynamics CRM/365. And I’ve strongly involved with it since then. For last couple of years I was working as a freelance consultant for Dynamics 365. And now I’m happy to be part of Digital Illustrated team.  

I’m passionate about learning new technologies and sharing that knowledge with others. One of the ways I do this – lecturing at University. I deliver IT Service management curriculum at Vilnius University. Most of my free time I spend with my family: a wife, two kids and two dogs.

 

Janne Levander

Tätä esittelyä kirjoittaessani olen työskennellyt DI:n tiloissa alle kaksi viikkoa. Mukaan on mahtunut paljon, kuten projekteja kasvavissa määrin ja sparrailua Microsoft Dynamics Akatemiassa. Myös pikkujoulut ovat takana, joten sisäänajo hipoo täydellisyyttä.

Hain siis kesällä "alanvaihtajana" Microsoftin koulutusohjelmaan, pääsin sisään ja nyt kouluttaudun Dynamics 365 osaajaksi. Jos kasettia kelaa kymmenen vuotta taaksepäin, matkan varrelta löytyy vahva osaaminen ohjelmistomyynnin ja asiakasrajapinnassa työskentelyn parista.

 

Innostuitko työskentelystä DI:llä? Katso avoimet työtehtävät

 

Digital Illustrated

Olemme ketterästi liiketoimintahyötyä tuottava teknologiatoimisto, joka suunnittelee ja toteuttaa korkean käyttäjäkokemuksen Microsoft-ratkaisuja yrityksille.